"Den är från London"


Att världen har förändrats otroligt snabbt de senaste åren är nog något alla kan hålla med om. 

Jag kommer t.ex. ihåg första gången jag "googlade" något. Då var jag tonåring och tyckte att det hela var väldigt märkligt. Vi som är runt trettio kommer ihåg hur världen var innan mobiler, datorer och all annan teknik. 

Det var också en tid då man fick leta, alltså fysiskt, efter t.ex. en cd-skiva som kanske bara släppts i USA, eller en bok som bara fanns i England eller en speciell affisch. 

Meningen "Den är från London" fick man ibland höra när man frågat någon om ett fint plagg de haft på sig. Och då visste man, det är kört! För på den tiden satte man sig inte framför datorn och klickade hem saker. Man var liksom tvungen att själv hitta det unika. Spänningen i jakten fanns fortfarande.

Och visst kan man loppa med en viss spänning fortfarande men de flesta loppisar, iallafall i Stockholm, är väldigt medvetna om pris. Man gör sällan ett "riktigt fynd".

Jag tror att tillgängligheten och pris  förstör  lite av den roliga, spännande "jakten". 

En rolig grej med Prylutmaningen är att du inte alls kan förutspå vad du kommer få "tillbytt". Ingen jakt, men spänning till tusen.Inga kommentarer: