Jag, en tjuv.


Denna verktygslåda snodde jag för några helger sen. Alltså enligt lagen snodde. Enligt mig snoddes inget.

Jag och min familj var på tippen och slängde skräp, alltså sådant som är trasigt. Men för varje gång jag gick fram till en container såg jag massa prylar som bara låg där och väntade. På mig. Alltså prylar som var hela och fina.

Så jag fiskade upp grejerna en efter en och smög tillbaka till bilen. För man får ju inte ta något som någon annan slängt. Vilket i min värld är helt bisarrt. Vilket fruktansvärt slöseri. 

I alla fall så fiskade jag upp denna verktygslåda. Maken blästrade den (verkligen inte nödvändigt) och målade sedan med hammarlack. 

Helt gratis blev den alltså, förutom tiden som lades. Mycket väl investerad tid. 

Och ungen han blev överlycklig!


2 kommentarer:

Jessica sa...

Jag hatar att det ska behöva vara olagligt att ta från t ex soprummet. Hittar saker där varje gång jag kastar något. Alltså grejer som inte ens är trasiga ligger ju där.

Jag kan inte heller hålla mig och smugglar tillbaka saker. Våra köksstolar kommer från soprummet t ex.

Nu har faktiskt våran förening skapat ett byt/sälj/köp-rum! Helt fantastiskt!! Ett rum som vi får ställa in saker vi inte vill ha och ta saker vi vill ha. Har redan hittat ett gäng tyger :O Tyvärr så slänger fortfarande folk hela grejer bara för att de inte orkar gå med det till rummet men då finns det några snälla själar som tar de från soporna till rummet så någon annan kan ta det utan att få dåligt samvete att de plockar från soporna!

J. Prylutmaningen sa...

Vad smart med rummet! Borde finnas på alla tippar...