Prylutmaningen 52 veckor / vecka 11

Jag har mycket smycken. Och många hårblommor. Och massor av armband. Allt de lägger jag i denna fula IKEA låda. Vad den kostar kan jag inte hitta, men jag chansar på 30 kr. 
Huller om buller ligger smyckena så man aldrig hittar dem eller glömmer bort vad man har. Denna vecka byter jag ut plast-lådan mot tre nya förvaringslådor.


 Plastic fantastic. Or not.


 Huller om buller.


 Inte så snyggt va?


Aha, snyggare. Och hemmagjort!


Tripp trapp trull.


Jag har alltså klätt tre papp-lådor med papper. Jag är ju som regel emot halvfabrikats pyssel, men denna vecka köpte jag faktiskt papplådor (här). Fyra lådor kostade 49 kr och papperskostnaden är ca 5 kronor. I vanliga fall tar jag vad jag har hemma, skolådor, förpackningar osv, men jag har inte haft något sådant hemma på ett tag nu. I några veckors tid har jag frågat efter skokartonger i lokala skoaffärn men utan resultat, de flesta slängs eller så följer de med skorna hem.
Och om man räknar ut pris/låda blir det ca 13 kr.
Det är ett "enkelt" pyssel. Allt som behövs är låda, papper,lim och sax. 
Sen är det bara att kladda järnet.
(Och om du nu tycker det är läskigt att kladda kan du ju klicka hem en låda här. Såg du priset? Kanske ger du kladdandet en chans till.)

Så, denna vecka har jag faktiskt inte sparat pengar eller tid. Plastlåda för 30 kr mot tre papp-lådor för ca 39 kr. Och det hela tog väll ca en och en halv timme att göra.
Men jag har blivit av med yttligare en plast-pryl i mitt hem. Och fått det mycket vackrare!

2 kommentarer:

Jessica sa...

Vad kul att vi kör på samma grej. Rensa ut plasten i våra hem! Jag håller på för fullt med att kasta ut plasten och ersätta den med loppisfynd.

J. Prylutmaningen sa...

Ja! Vad kul! Vi kan nog få en del tips av varandra!